Vergi borçlarının yapılandırmasını kapsayan af kanunu yani 7440 sayılı Bazı alacakların yapılandırmasına dair kanun 12.03.2023 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve hemen ardından vergi dairesi başvuru ekranları açılmıştır. 

Sgk işveren yapılandırma ekranlarının’da önümüzdeki günlerde açılması beklenmektedir.  

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Konu ile ilgili bazı detaylar ise aşağıda maddeler halinde sıralıyoruz;

  • Başvuru süresi 30 Haziran 2023 sondur. Lütfen yapılandırma işlemi yapmak için son günü beklemeyiniz. 
  •  Borcunuzu Peşin ödeyebilir yada 12,18,24,36,48 taksitlere bölebilirsiniz.
  • Yapılandırılan borcunuzun ilk taksiti 31 Haziran 2023 tarihidir. 
  • Trafik cezaları, vergi borçları, askerlik, nüfus para cezaları yapılandırma kapsamındadır. 
Şahıs firmaları e devlet şifresi ile interaktif vergi dairesi sistemine giriş yaptıktan sonra en altta bulunan 7440 sayılı kanun taksitlendirme başvuru işlemlerine tıklayarak kendisi taksitlendirme işlemini yapabilir. 
Şirketler ise her zamanki gibi kendi şirketlerine özel interaktif vergi dairesi kullanıcı adı ve şifresi ile interaktif vergi dairesine giriş yapıp en alttaki 7440 taksitlendirme işlemleri kısmından taksitlendirme işlemine başvuru yapabilir.